Tyco (Bompa)

  (Klik op de foto voor zijn fotoalbum)

 

 Tyco, door ons meestal Bompa genoemd, was sinds 1 augustus 2011 als herplaatser bij ons komen wonen. Het was liefde op het eerste gezicht en we hebben iedere dag enorm van elkaar genoten. Helaas hebben we op 12 november 2012 al afscheid van hem moeten nemen. Een week later zou Tyco 9 jaar geworden zijn. Tyco is niet zo lang bij ons geweest maar de tijd die we samen hadden was heel mooi, heel speciaal en heel bijzonder.

 

Tyco was erg verwaarloosd en vermagerd toen hij bij ons kwam maar in het afgelopen jaar heeft Tyco volop genoten en hij stond vol trots en vol eigenwaarde weer in het leven. We vinden het heel fijn dat we hem dit nog hebben kunnen geven, ook al hadden we hem zo graag nog wat langer bij ons gehad.

 

Tyco had al heel wat meegemaakt in zijn leventje maar ondanks dat had hij nog voldoende energie en levenslust. Zijn persoonlijkheid liet zich duidelijk kenmerken door zijn charmante, zachtaardige en vriendelijke karakter.

 

Tyco was naar ons toe erg aanhankelijk en hij was het liefst de hele dag bij ons in de buurt. Hij genoot van de aandacht en het lichamelijk contact. Het was een echte knuffelkont maar een wild spel- en stoeipartijtje op z’n tijd sloeg hij niet af.

 

Tyco vond het heerlijk om met de hele roedel op pad te gaan, het liefst met de auto. Hij genoot van de dagelijkse wandelingen in de bossen waar hij lekker kon rennen en spelen. Ook van de wandelingen met andere hondenvriendjes genoot hij enorm. Tyco was erg sociaal naar soortgenoten.

 

Tyco had het niet zo op onbekende dingen en harde geluiden. Hij was wat terughoudend naar vreemde mensen en met name als deze hem wilden aanraken.

 

Beschermen en waken waren taken die hij heel serieus nam. Hij verloochende zijn aard niet als het ging om waken en hij liet graag zijn stem horen wanneer hij onraad vermoedde. Ook had Tyco zijn jachtkwaliteiten niet verloren. Dit was te merken als hij in contact kwam met groot vee of wild.

 

Tyco was niet zo’n snelle leerling wat trainingen betreft maar hij genoot enorm van de aandacht die hij dan kreeg. Tyco werd wel heel erg enthousiast als hij bij oefeningen / spelletjes z’n neus moest gebruiken.

 

Lieve Bompa, je was een geweldige, heerlijke grote dankbare knuffelbeer en een echte charmeur. We missen je!

 

 


 
JOOMLA TEMPLATES Joomla Templates By JoomlaBear